dissabte, 28 d’octubre del 2017

6. Per què existeix alguna cosa en lloc del no-res?


Andrés Couyi, Wal Couyi i Jennifer Mencías


La gnoseologia i l’antropologia filosòfica

Aquesta pregunta ens planteja el per que hi han coses, per que existeix tot el que actualment veiem, en comptes de no existir res, d'on han sortit totes les coses que hi han, quina cosa ha fet que hi hagui començat a circular l’energia a tot arreu.
Hem triat aquesta fotografia, ja que, hi veiem un gran edifici, el qual existeix gràcies a l'activitat dels homes que ho han construït, així com l'univers, però amb la diferencia de que encara no sabem, amb certesa, d'on i per que ha sorgit tota la seva energia i activitat que ens envolta, quina cosa ho ha construït i ho ha fet funcionar com ho fa.



1 comentari:

  1. Valoro tant la imatge com la pregunta.
    Sempre m'he preguntat si es possible arribar a imajinar el no-res (sense color, sense forma, sense "res"). Crec que el no-res es l'origen de tot el que tenim avui dia, i crec que el temps es l'únic culpable.
    Per altra banda tenim la fotografia, que penso que s'integra perfectament en l'ámbit de la pregunta. Un edifici alt representa perfectament l'influència de l'èsser humá al món; i l'avenç de la tecnologia, que no deixa de ser insuperable. M'agrada com la fotografia ens deixa observar dos punts de vista ( l'edifici ens mostra l'urbanitat d'aprop i el seu reflecte ens mostra el paisatge urbá amb milers d'edificis de lluny), m'agrada la llum que hi ha i m'agrada el blau del cel. Ha sigut un bon treball.

    ResponElimina