dissabte, 28 d’octubre del 2017

1. Existeix la justícia?




Jhoel Calvi, Romina Esquivel, Fabiola Flores i Selena Silva



Si mirem bé al nostre voltant ens adonarem que la vida no és justa. Les barbaritats estan a l’ordre del dia, en diferents parts del món. I la manera de jutjar a les persones varia segons la cultura, tot i que és una pena, però per a moltes persones no existeix la justícia, no té base fiable avui en dia, Només aquell capaç de pensar com els altres. Al final tots pensem en nosaltres mateixos, ningú surt de la multitud sent un home o una dona totalment justos, però algunes persones pensen diferent als altres i cada un té la seva pròpia resposta aquesta pregunta.

2 comentaris:

  1. La justícia, propiament dita, com a moral, pot ser molt (molt) relativa segons cadascú, doncs per solucionar les diferencies morals, s'han acordat e implantat lleis per la justícia encarregada de resoldre les diferencies justes segons un grup de persones encarregades, arribant a sentència. Però, ¿això tambè pot ser injust? d'aquesta manera tambè es pot veure de forma subjectiva segons la situació, punt de vista, experiència, época (el pensament dels temps ha canviat molt), idees, morals, respecte, entenement de l'honor personal i capacitats d'una ment humana (entre altres coneixements relatius) davant això no es pot arribar a una justícia clara pel fet que som humans, tenim conciència própia, i els nostres pensaments son diferents entres uns i altres, i com es diu, el bé i el mal es relatiu, i encara que el fí justifica els mitjans, per l'honor personal, n'hi ha que ser justos amb nosaltres mateixos, sentir-nos honrats per fer-ho i ser capaços d'assimilar els nostres actes per sobre de tot, com tambè saber veure tot el que ens envolta i mirar cap a nosaltres de forma justa. (El meu esforç és la meva recompensa, i els meus errors encara en són més)

    ResponElimina
  2. Opino que la pregunta està molt ben plantejada i la imatge parla per si mateixa també estic d'acord amb la seva reflexió malgrat que podia haver parlat de la situació actual la qual una gran quantitat de persones exigeixen una justícia clara i firme, la forma de representar la no justícia amb la bena als ulls ens fa que pensar ja que molts creuen que una gran cuantitat de casos la gent és penada per el simple atzar.
    És una bona foto filosòfica tant per la pregunta com per la representació gràfica també és curiós com segons l'autora la justícia es representa com "bueno o malo" crec que les coses en molts cops no són ni blanques ni negres sinó que són grises



    Miguel Cañete Carrasco

    ResponElimina