dissabte, 31 d’octubre del 2015

18. Cal seguir unes normes o patrons culturals prèviament establerts?


Alba Pérez, Sergio Cortés, Sergio Carballares i Laura Gómez


Disciplina filosòfica: acció – filosofia política / ética
Filosofia política perquè pensem que si no ens deixéssim influenciar per aquests estereotips la nostra societat seria millor.
Ètica perquè seríem més feliços sense seguir els patrons establerts.


Hem escenificat la nostra pregunta amb una noia vestida de rosa que porta un peluix i un noi vestit de blau amb una pilota perquè simbolitzen un exemple de les creences que observem en el nostre entorn o ens inculquen les nostres persones més prosperes.

Definiríem els patrons culturals com normes que s'estableixen d'acord als costums d'un grup de persones i van canviant amb els avenços i modificacions del nostre sistema. Aquests costums es van tornant comuns en algun lloc.

Les formes d'organitzar accions en patrons culturals s'aprenen simplement en viure-les. Són hàbits que s'aprenen molts cops sense ser conscients.

1 comentari:

  1. Aquesta imatge m'agrada molt i trobo que representa molt bé la pregunta filosòfica, desde petits sempre las nenas em anat vestides de rosa, lila i colors que se suposa són femenins, jugant amb nines i algunes fen ballet, mentre que els nois sempre de blau o vermell y colors "masculins", jugant amb cotxes y fen algun esport com el fútbol o el bàsquet, la meva resposta a la pregunta és no, no em de seguir aquestes normes preestablertes, que cadascú faci el que li agradi sense importar que sigui algo que tothom creu que és de nens o nenes.
    Cristina Torres.

    ResponElimina