dimecres, 5 de novembre del 2014

8. Somriem perquè volem o perquè ho hem de fer?


Elmer Zelaya, Laura Rey, Alexandra Álvarez, i Pilar del Orbe

Aquesta pregunta la em fet perquè la majoria de nosaltres simula un somriure quan se'ns pren una foto, sempre i quan estiguem atents a la mateixa i no passi desprevingudament. El fet que mostrem un somriure té a veure amb la idea que ens vegin bé, bonics o almenys és això el que volem crear, Però també és una cosa que aprenem de petits, ja que els nostres pares, germans grans, i la resta de les persones riuen o somriuen quan se'ls fan fotos; i fins i tot se'ns demana que ho fem amb frases de l'estil: "diguin Whisky". El qué volem dir es que quan ens dem una foto somrient no significa que per dins estiguem feliços ja que si una persona et diu que et facis una toto amb algú no perquè estiguis somrient a la foto significa que per dins també estiguis feliç.
Aquesta pregunta prové de la disciplina filosòfica de l'acció dons de l'apartat de l'ética ja que es pregunta per la felicitat.

1 comentari:

  1. Aquesta pregunta m'ha paregut interessant, ja que estem envoltats de molts tipus de somriures de diferents persones. Crec que de vegades hi forcem una situació, com es el cas de somriure per qualsevol cosa, i com bé diu el comentari, ja no sabem si realment senten felicitat o només o fan per compromís de qualsevol mena.
    Això de aparentar el que no sentim, es una cosa que moltes persones ho fan i podria dir que fins i tot, no hi ha cap persona que no ho hagi fet mai. Les causes de fer això poden ser distintes, ja pot ser per por o simplement per a que ningú s'adoni del que realment sens, i així poc a poc la gent es va formant una cuirassa i no es pot saber el que de veritat senten.
    La foto em sembla bastant adequada ja que ens vol fer veure el que demostrem als demés i el que realment podem arribar a sentir.

    ResponElimina