diumenge, 6 de novembre del 2016

21. Què es fals i què és cert?


Laura Viñuela, Elias Azaouague i Jonathan Olovachi




El món és ple de cosses absolutament subjectives i sense resposta errada o encertada per les que els éssers humans discutim, ens barallem o fins i tot ens classifiquem. Hi ha gran quantita d'eleccions o punts de vistes individuals que moltes vegades ens separen els uns dels altres. Aquesta imatge no és més que una petita i inofensiva interpretació de com de diferents veiem les cosses els éssers humans, però la realitat és que una cosa tan senzilla com aquesta, transportada a un àmbit com la cultura, la politica, la religió o l'ètica pot traduir-se com a un gran conflicte o un gran acte de tolerància. La imatge deixa entreveure que potser cap de les opinions ni eleccions sigui errada i cap sigui totalments encertada. 

2 comentaris:

  1. Me gusta muchisimo esta imágen ya que representa una gran verdad,la mayoria de personas pensamos que tenemos que tener la razon o que lo nosotros pensamos o vemos tiene que ser verdadero y nos domina ese ego natural y no dejamos que nos lleven la contraria. Me siento muy identificada ya que aveces me a pasado en que creo tener la razón y pensar que la otra persona está equivocada y aveces ni todos tenemos la razón ni todos nos equivocamos.
    La foto muestra muy bien la pregunta que se refleja habéis echo un buen trabajo visual y en general.

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt aquesta foto i em sembla molt encertada en relació a la pregunta que planteja, ja que, per la noia el número que visualitza és un 6 i això és el que ella considera com a cert, però en canvi, pel noi aquesta afirmació és totalment falsa perquè des de la seva perspectiva sempre serà un 9. En la meva opinió gairebé tot és relatiu i depèn de cada persona, lloc, moment, etc., per això hauríem de tractar de respectar les posicions dels altres i intentar entendre-les dintre del context que es desenvolupen. Si els nois de la fotografia entren en debat sobre quin és el número que estan contemplant, mai s'entendran i es generarà un conflicte que només és podrà resoldre si els dos cedeixen i arriben a la conclusió que tots dos punts de vista són bons, una situació semblant es produeix quan dues cultures oposades s'enfronten. A parer meu les cultures no són comparables, perquè les característiques de cada cultura tenen sentit dintre d'aquella cultura. La tolerància serà més gran com més coses coneguem de les altres cultures, sinó, el que farem serà parlar des de la ignorància.

    Laura Gómez 1Y

    ResponElimina