diumenge, 6 de novembre del 2016

13. És real tot allò que veiem?


Dunia Chellou, Lana Sushko, Aitor Campillo, César Méndez.




En la següent imatge podem analitzar un home amb barret assegut a una cadira i una persona observant-lo.
Des de un punt de vista exterior podem veure clarament que l’home del barret és una escultura, però, la persona que es situa davant i que per tant manté més contacte personal, potser realment no veu tan clar que no és real encara que està més a prop. Potser li han venut aquesta estàtua com una realitat, encara que sigui només un tros de pedra.
Si apliquem aquesta simple situació a la vida quotidiana potser podem arribar a entendre el munt de cops que ens intenten vendre alguna mentida com una realitat; per exemple, una situació molt comú és el cas dels anuncis, que et venen un producte mol sobrevalorat i et descriuen virtuts que, a l’hora de la veritat, no te.
Aquesta imatge pot fer arribar a entendre que, en el moment en què et venen qualsevol cosa, potser la solució per saber quina és la realitat d’aquesta, es, en comptes d’apropar-se i analitzar l’objecte en primera persona, hem d’intentar mirar la situació des de un punt de vista més extern per conèixer la realitat.


2 comentaris:

  1. Aquesta foto és una de les que més m'ha agradat de totes. Té molta coherència amb la pregunta que s'han plantejat ja que una escultura de pedra en alguns moments pot semblar real per a determinades persones depenent des d'on la miris.
    També m'ha semblat molt correcte l'explicació que han donat i l'exemple que han posat dels anuncis perquè ès ben cert que en la publicitat d'avui dia només mostren allò que consideren necessari per convèncer a un ampli públic i no evidencien altres aspectes del producte que pot dificultar la seva venda, és a dir, oculten una certa part de la realitat.
    Per aquest motiu crec que és una bona foto i una bona pregunta per a la filosofia ja que la part que més m'agrada i més hem sembla interessant d'aquesta és la realitat (allò que és real o no) i el per què.

    Nerea 2Y

    ResponElimina
  2. La meva opinió és que no podem saber el que és real i el que no,podríem intentar confirmar-lo amb un altra persona preguntan-li el que volem saber si es real,però també arribariem a la mateixa conclusió. Aquesta pregunta és molt interesant ja que la resposta també emb sembla correcte si fos afirmativa aixì que emb sembla molt correcte la pregunta . La pregunta crec que està ben feta en respecte a la foto en mostrar l'estàtua de l'home al costar de el noi mostrar la clara diferencia de real i fictici. MIGUEL CAÑETE

    ResponElimina